Армията участва в празника на Благоевград

Армията участва в празника на Благоевград

Армията участва в празника на Благоевград
На Тържествената сесия на Общинския съвет-Благоевград, на церемонията по връчване на наградите „Личност на годината”, тримата военнослужещи от Бригадното командване – ефрейтор Десислав Йорданов, ефрейтор Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев, спасили от пожара Георги Манолов от с. Пиперков чифлик, ще бъдат наградени от кмета на община Благоевград с приз в категорията „Пример за професионализъм и гражданска отговорност”.

Днес военнослужещи от личния състав на Бригадно командване – Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в честванията, посветени на 106 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към Майка България.
По традиция, празникът започна с камбанен звън и молебен за здраве, който бе отслужен в двора на православния храма „Въведение Богородично”.

На площад „Македония”, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, прие рапорта на началника на почетния караул и поздрави военнослужещите по случай: „106 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към майка България”, след което тържествено беше издигнато националното знаме. Духовниците от православния храм „Въведение Богородично”, отслужиха заупокойна молитва за загиналите във войните за освобождението на Отечеството.

След приключване на военния ритуал, членове на Национално дружество „Традиция” от различни населени места бяха организирали дефиле с военни униформи и знамена
от 1876 година до днес, а официалните гости положиха цветя пред паметника на Гоце Делчев.
Празничната програма с участието на военнослужещите продължи на площад „Мите Марков”, където на паметника на Македоно – одринското опълчение се състоя ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност пред героите отдали живота си за освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.
Венци бяха положени от името на Министерството на отбраната, кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областния управител на Благоевград- Бисер Михайлов, председателя на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, командира на Бригадно командване- полковник Красимир Кръстев, национални и местни институции, граждани и гости на Благоевград.

По – късно през деня на Тържествената сесия на Общинския съвет-Благоевград, на церемонията по връчване на наградите „Личност на годината”, тримата военнослужещи от Бригадното командване – ефрейтор Десислав Йорданов, ефрейтор Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев, спасили от пожара Георги Манолов от с. Пиперков чифлик, ще бъдат наградени от кмета на община Благоевград с приз в категорията „Пример за професионализъм и гражданска отговорност”.

Източник: otbrana.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.