Анализ: с какво ще бъдат оборудвани въздушно-десантните сили на руската армия?

Анализ: с какво ще бъдат оборудвани въздушно-десантните сили на руската армия?
“Летящата пехота” ще стане още по-мобилна и по-мощна с помощта на нови методи за разузнаване и ефективни средства за противоелектронна борба.

Сериозната технологична трансформация ще обхване всички въздушно-десантни единици, както и сухопътния боен състав.

Съвременна бойна техника, перспективни парашутни системи, модернизирано стрелково оръжие и оборудване, както и новосформирани въздушно-десантни единици и структури… всичко това ще бъде въведено в този изключително важен род войски.

“Летящата пехота” ще стане по-мобилна и по-мощна с помощта на нови методи за разузнаване и ефективни средства за противоелектронна борба. Сериозната технологична трансформация ще обхване всички въздушно-десантни единици, както и сухопътния боен състав.

Една от основните причини е увеличаването на финансовите средства, предназначени за усъвършенстването и модернизацията на въздушно-десантните войски като част от новата руска държавна програма за въоръжение за периода 2018-2025 година. Какви нови “играчки” ще получат руските въздушно-десантни единици в близко бъдеще разкрива новинарската агенция РИА “Новости”.

https://www.youtube.com/watch?v=4tlPhChmALc

Буква “Д”

Според общодостъпни източници през следващите седем години сухопътните войски и въздушно-десантните войски (ВДВ) на Русия ще получат над 4 трилиона рубли (52,6 млрд. евро) от общо 19-те милиарда (250 млрд. евро), заложени в държавния план. Както нееднократно заявява руският заместник-министър на отбраната Юрий Борисов, още до 2020 г. делът на новата техника във Въоръжените сили трябва да бъде не по-малко от 70%. Арсеналът на крилатата пехота вече се приближава до този показател. Командващият на ВДВ генерал-полковник Андрей Сердюков каза в края на миналата година в интервю за “Красная звезда”, че делът на съвременните и модернизирани образци на въоръжение в неговите войски е 60%.

БМД-4М

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.