Американски танкисти за “Армата”: Не вярвахме, че руснаците могат да направят такива танкове

Американски танкисти Американски танкисти за "Армата": Не вярвахме, че руснаците могат да направят такива танковеза "Армата": Не вярвахме, че руснаците могат да направят такива танкове
Досега си мислехме, че руснаците могат да правят само най-обикновени автоматични пушки, но изглежда много сме се излъгали.

Написа вестник Business Insider, цитирайки американски професионални танкисти, които изразиха мнението си за новия руски танк, който скоро ще бъде пуснат в серийно производство.

Американските танкисти нарекоха най-новия руски боен танк Т-14 “Армата” “мощна бойна машина”, пише западният информационен портал Business Insider, цитиран от РИА “Новости”.

Професионалните войници, които са част от армията на Съединените щати, се договориха в условия на пълна анонимност да изразят мнението си за новия руски танк, който съвсем скоро може да се превърне в съперник на бойното поле. Първо те похвалиха модерната му бронирана защита, но и сериозното ниво на приложена електроника, което осигурява висока степен на автоматизация при извършването на активни бойни операции. Това е проблем за тях, защото те са свикнали на най-голям калибър 120 мм, който зареждат ръчно, а не чрез автоматично зарядно устройство, което се използва в продължение на десетилетия, когато става въпрос за съветските/руските танкове.

Въпреки това те все пак признават, че чрез автоматизирането на голяма част от процесите руските конструктори са успели да решат много проблеми, които досега са падали върху плещите на екипажа на танка. А именно руският базов боен танк четвърто поколение Т-14 “Армата” сега разполага с интегрирана сензорна мрежа, която е свързана с компютри.

Според американските войници основният проблем с този танк може да бъде техническата поддръжка, но и сложността му, тъй като досега руснаците са били известни в производството на технически прости, но надеждни оръжия.

Руснаците планират да започнат серийно производство на OБT “Армата” от 2020 г., което може да достигне няколкостотин единици. Тази есен очакваме да бъде завършена експерименталната серия от тези танкове, която ще бъде тествана в оперативните звена на руската армия.

Първият контингент от “експериментални” танкове ще бъде транспортиран до елитните танкови дивизии на руската армия. Това се отнася преди всичко до 1-ва гвардейска танкова армия, разположена в района на Москва, както и до 20-та гвардейска комбинирана армия, която се намира във Воронеж. В допълнение към тези две елитни стратегически сили на руската армия основният танк от ново поколение Т-14 “Армата” ще запълни бронираните единици на 8-а гвардейска комбинирана армия в Кавказ. / bg.rbth.com

ВИДЕО: Парада на Победата на живо от Червения Площад в Москва!

Защо руснаците могат, но няма да стрелят с ядрени заряди от Армата


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.