Американски медии: “Терминаторите” са сред най-интересните бойни машини в света

Американски медии: "Терминаторите" са сред най-интересните бойни машини в света

Руската военна техника стана предмет на анализ на американските медии – а акцентът падна върху бойните машини за поддръжка на танкове “Терминатор”.

Така War is Boring нарежда “Терминаторите” сред най-интересните разработки на бронирана техника не само в Русия, но и в света.

Информационният бюлетин посочва, че първият вариант на “Терминатор” може и да не влиза на въоръжение, но затова пък новата версия се оказва обещаваща и дори вече е в експлоатация.

Посочва се, че БМПТ е оптимизирана за войната в градски условия.

Разполага с добра бронирана защита и подходящи оръжия, които могат ефективно да унищожават горните етажи на сгради в гъсто застроените части на града, но също така и да атакуват вражески позиции по планинските склонове.

Авторът на текста отбелязва също, че освен автоматизирани 30-мм оръдия 2А42, “Терминаторите” разполагат и други сериозни оръжия – като противотанковите ракетни системи “Атака-Т”. / War is Boring

А сега можете да видите как се правят “Терминатори”: публикуваха информация от секретните цехове на “Уралвагонзавод”!

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.