Американски медии: Руският Су-27 е сериозна въздушна заплаха

Американски медии: Руският Су-27 е сериозна въздушна заплаха
Американското списание The National Interest определи руския изтребител Су-27 като най-добрия съветски боен самолет, който и до днес всява страх сред страните-членки на НАТО.

Авторът на текста твърди, че учените са разработили Су-27 по модела на американския F-15, така че руският самолет не му отстъпва нито по скорост, нито по въоръжение.

Според американското списание Су-27 е проектиран да доминира във въздушното пространство. Той обаче се оказва изключително гъвкав и полезен и при извършването на удари по наземни цели.

Статията обръща внимание и на впечатляващите възможности на изтребителя. Подчертава се, че в ръцете на опитни пилоти, този самолет може да  изпълни невероятни маневри, някои от които са демонстрирани в не едно въздушно шоу в Европа и Русия. Максималната скорост на Су-27 е 2,35 Маха, а под крилата си машината носи цял набор от бомби и ракети.

Су-27 е модифициран, за да може да изпълнява някои специални бойни задачи, но неговата универсалност все пак е запазена.

Преди дни в медиите излезе информация, че изтребителят е прихванал американски патрулен противоподводен самолет Boeing P-8 Poseidon над Балтийско море.

На въоръжение във ВВС и морската авиация на Русия до момента има няколко самолета Су-27, включително и най-актуалната му версия Су-27СM3. Според статията обаче голям брой Су-27 ще бъдат заменени не от модернизирани самолети, а от новите Су-30СМ и Су-35С. / bg.rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.