Американски експерт: Су-57 може да изненада всеки противник във въздушния бой

Американски експерт: Су-57 може да изненада всеки противник във въздушния бой
Руският изтребител от пето поколение Су-57 има важни предимства пред самолетите на други държави: радари и оръжия, мощни отбранителни системи, напълно контролиран вектор на тягата… всички тези характеристики допринасят за това новият руски самолет да бъде високо ценено оръжие, смята американски експерт.

Радарите на Су-57 работят не само при откриването на врагове, но и за защита от ракети, твърди Тайлър Рогоуей, автор в изданието The Drive.

Авторът обръща по-специално внимание на оптико-електронната станция на руския самолет и казва, че, ако самолетът работи така, както се твърди, тя може да предпазва машината от съвременните военни ракети.

Благодарение на най-новия радар Н036 “Белка”, Су-57 е способен да открива самолети със „стелт” технологии. Освен това пилотите разполагат и с усъвършенствана инфрачервена система за откриване и проследяване на цели.

Накратко, Су-57 е отличен съвременен изтребител. Неочаквано, притежава перфектни маневрени способности и най-модерни радари, с които може да изненада всеки въздушен противник, обобщава американският експерт.


sukhoi.org/Global Look Press

Су-57 може да изпълнява задачи, за които по-рано са били необходими три изтребителя.

Това е важна крачка напред в развитието на руската авиационна индустрия, чиито експерти показаха, че могат да създадат технологично усъвършенствани системи като иновативно цифрово оборудване и нови двигатели.

Су-57 има същински нова авионика с висока степен на автоматизация на управлението, за да може пилотът да се концентрира над изпълнението на тактическите задачи. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.