Американски експерт: Русия има най-добрите ракети, системи за радиоелектронна борба и ПВО в света

Американски експерт: Русия има най-добрите ракети, системи за радиоелектронна борба и ПВО в света
Във Вашингтон бе отбелязано, че американската армия изостава от руските си колеги в областта на радиоелектронните битки, високоскоростните ракети и противовъздушните ракетни системи.

Това заяви в Конгреса на САЩ научният сътрудник на Центъра за нова американска сигурност Пол Шар.

“САЩ изостават от Русия, която инвестира повече ресурси за подобряване на собствения си потенциал за прецизно унищожаване на цели на далечни разстояния, както и за модернизиране на комплексните системи за ПВО, средствата и методите за радиоелектронна борба”, цитира RT американския експерт.

Той препоръча на Пентагона да увеличи инвестициите си в стратегически бомбардировачи, безпилотни самолети, използващи технологията “стелт”, и предпазни средства за радиоелектронната борба.

“Всъщност Русия сега е безспорен лидер в света в областта на радио-електрониката и това се отнася както за активните, така и за пасивните средства. Очевидно е, че Съединените щати изостават от Русия в областта на радиоелектронната борба”, заяви руският военен експерт Владислав Шуригин.

От друга страна Шуригин приема, че новите предложения, свързани с промяната в посоката на инвестициите, са свързани с борбата за бюджетни средства.

През 2017 г. руската армия започна да получава мобилни системи за радиоелектронна борба “Красуха-4”, които имат за цел да се противопоставят на наземни и въздушни радари (включително системите “АВАКС”).

Това устройство прави възможна намесата във всички съществуващи радари в радиус от 300 километра. Освен това “Красуха” може да се намесва в работата на безпилотни самолети и да се свързва с тях чрез смущения. Това устройство намира източника на радарни лъчи, изчислява диапазона и координатите им и чрез широк спектър от активни смущения надеждно заглушава сигнала.

През ноември миналата година началникът на генералния щаб на Руската федерация Валерий Герасимов заяви, че в Русия е създадена нова конвенционална система за стратегическо възпиране. Нейната основа е оперативно-тактическата система “Искандер-М”, както и крилатите ракети “Калибър” и Х-101. През последните пет години руската армия получи над 300 нови модела оръжия и техника, а до 2020 г. тя ще разполага със 70% от съвременните оръжия. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.