Американски експерт постави Русия в страните с най-силни войски до 2030 година

Американски експерт постави Русия в страните с най-силни войски до 2030 година
До 2030 г. Индия, Франция, Русия, Съединените щати и Китай ще бъдат страните с най-мощни военни сили в света, се твърди в статия в The National Interest.

Според автора на текста – военният анализатор Робърт Фарли, след разпадането на СССР руската армия преминава през труден период, “губи повечето си ресурси, политическо влияние и хора”.

Въпреки това, благодарение на финансирането, руската армия отново се утвърждава и това се отнася особено за елитните ѝ единици. Независимо от това, този експерт смята, че руските въоръжени сили ще бъдат изправени пред редица проблеми в бъдеще, сред които Фарли посочва трудния достъп до технологии и липсата на хора.

Според експерта Индия изостава в конкуренцията с качеството на оборудването, но този проблем се решава чрез закупуване на оръжия от Русия, Европа, Израел и Съединените щати.

От друга страна той смята, че китайската армия няма достатъчно опит в истински боеве и няма достатъчно финансиране. Според експерта обаче Пекин разполага с “почти неограничени хора” и контролира “много повече ресурси от всяка друга армия в света”.

Според Фарли Франция е единствената страна в Европа, която подържа могъща армия. Експертът обяснява, че френската армия разполага с “отлично оръжие, включително танкове и артилерия на свое разположение”.

Американската армия, според Робърт Фарли, ще продължи да бъде “златният стандарт” в света през идващите 12 години. Както експертът пише, след края на Студената война американците са натрупали значителен опит в бойни операции, например в Ирак и Афганистан. В допълнение, САЩ разполагат с най-големия флот безпилотни самолети, което им позволява да извършват точни въздушни удари. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.