Американски военен анализатор: изтребителят Су-57 е потенциален носител на ядрени оръжия

Американски военен анализатор: изтребителят Су-57 е потенциален носител на ядрени оръжия
Най-новият руски изтребител Су-57 може да се превърне в носител на тактическо ядрено оръжие, заяви военният анализатор на американското списание The National Interest Дейв Маджумдар.

Експертът, който анализира новата ядрена доктрина на Съединените щати, стигна до извода, че руският изтребител от пето поколение Су-57 ще може да използва ядрени оръжия със среден обсег, за да води борба с мощни ПВО системи.

“Су-57 може да бъде потенциален заместител на изтребителя-бомбардировач Су-34, който е настоящият ядрен самолет на Русия за полети със среден обсег и за силно защитено вражеско въздушно пространство”, пише в публикацията.

Авторът на статията твърди, че Москва има много тактически ядрени боеприпаси, които потенциално могат да бъдат разположени на крилати ракети клас въздух-земя, а след това – на самолети. Например, ракетата Х-50 може да се побере в оръжейните отделения на Су-57. / rg.ru

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.