Американските военни анализатори са все по-загрижени: в случай на конфликт, Русия ще има предимство

Aмериканските военни анализатори са все по-загрижени: в случай на конфликт, Русия ще има предимство
САЩ се опасяват, че, в случай на военен конфликт с противници като Русия или Китай, американските военни ще трябва да се изправят пред използването на средства за радиоелектронна борба.

Това се посочва в документ на Центъра за оценка и изучаване опита от бойните операции на армията на Съединените щати.

“Представете си, че САЩ ще трябва да водят следващата война с приблизително равен противник (например с Китай или Русия). Много е вероятно (това се потвърждава и от прогнозите), че основният, или един от основните козове на някои от тези врагове на бойното поле, ще е използването на електромагнитно излъчване (ЕМИ)” – отбелязва се в документа.

Следва да се отбележи, че страната, която може по-ефективно да използва средствата за радиоелектронна борба, ще получи голямо предимство.

Същевременно в доклада се отделя особено внимание на глобалната система за позициониране (GPS), която се използва от американските военни.

Според експертите сигналът, идващ от сателитите, е слаб. Той може да бъде заглушен с помощта на оборудване, достъпно дори за страни, които не могат да се сравняват със САЩ.

През април бе съобщено, че Военновъздушните сили на САЩ ще проучат начините за “ядрено възпиране” на Русия и Китай. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.