Тест на “Проход 1” на минно поле: какво улови камерата, която изгоря?

Тест на "Проход 1" на минно поле: какво улови камерата, която изгоря?
В интернет се появиха кадри от изпробването на руския робот-сапьор.

Изпитанието на полигон е заснето от екип на ТВ “Звезда“. Роботът остава невредим по време на снимките на минното поле, но незащитената видеокамера на журналистите, монтирана върху бронята, изгаря напълно.

Тя обаче продължава да работи до края и оцелялата флашка осигурява уникални кадри.

Бронираният сапьор “Проход 1” е създаден на базата на танка Т-90 и е съоръжен със специален трал, който позволява да се ликвидират противопехотни и противотанкови мини.

Разполага и с картечница “Корд” с голям калибър, с чиято помощ могат да се елиминират въздушни цели, жива сила и лекобронирана техника на противника.

“Корд” позволява от безопасно разстояние да се обезвредяват открити мини, което бе демонстрирано нагледно на полигона.

Една от основните отличителни черти на “Проход 1” е, че техниката може да стигне до минното поле, управлявана от механик-водач, след което да преодолее опасния участък самостоятелно в безпилотен режим.

При нужда “Проход 1” може да действа и изцяло без участието на човека.

Ако на електронната карта на местността бъде зададен маршрут, роботът минава набелязаното разстояние без намесата на оператор в напълно автоматичен режим, след което се връща по същия маршрут, отбелязва “Российская газета“. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.