“Сухой” предаде на ВКС на Русия партида многофункционални изтребители Су-34

"Сухой" предаде на ВКС на Русия партида многофункционални изтребители Су-34
Компанията “Сухой” предаде на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия следващата партида от многофункционални изтребители Су-34.

“Компания “Сухой” предаде на министерството на отбраната на Руската федерация (МО) втората партида от многофункционални изтребители Су-34 в изпълнение на заповед на МО от 2017 година. Самолетите излетяха от летището на авиационния завод в Новосибирск и се насочиха към местоположението”, заявиха от пресслужбата на руското МО.

Оттам обясниха, че сегашният държавен договор с министерството на отбраната на Руската федерация за доставката на Су-34 до 2020 г. осигурява стабилна работа на предприятието за следващите години и определя перспективите за дългосрочно развитие.

Руското военно министерство сключи първия договор за доставка на Су-34 през 2008 година. Първата партида самолети през тази година компанията “Сухой” прехвърли на ВКС на Русия в края на май. Очаква се военните да получат общо 150-200 такива машини.

Изтребителят може да превозва до 8 тона боен товар и да развива скорост до 1900 км/ч. Бомбардировачите участваха в антитерористична операция в Сирия. / bg.rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !