Руските военни разработват нови ракетни системи с подземно базиране

Руските военни разработват нови ракетни системи с подземно базиране
На полигона “Капустин Яр” в Астраханската област се работи по създаването на нов ракетен комплекс с подземно базиране и вървят изпитания на оръжия “на нови физични принципи”.

Информацията съобщи началникът на полигона генерал-майор Олег Кислов, цитиран на сайта на ведомството.

По думите на Кислов на полигона се провеждат комплексни изпитания на новите образци на оръжия, предназначени за различните подразделения на Въоръжените сили.

Приоритетните задачи са свързани със създаването и тестването на оръжия и военна техника “на нови физични принципи”.

Прехвърлянето на новите серийни образци на системите за ПВО във войските идва броени дни след бойните изпитания в “Капустин Яр”, сподели генерал-майорът.

Освен това на този полигон се провеждат и изпитанията на новите “универсални командни и контролни пунктове” и системите за предупреждение за ракетни нападения.

“Полигонът работи по създаването на перспективен ракетен комплекс с подземно базиране по маршрута Ясний – Кура”, отбеляза Кислов.

В средата на септември по време на ученията “Запад-2017” руските военни проведоха успешни изпитания на ракетите с увеличен капацитет за ракетния комплекс “Искандер-М”.

Въпреки че повечето от ученията бяха проведени в Беларус, “Искандер-М” изстреля ракета с подобрена мощност от полигона “Капустин Яр”.

Тя прелетя 480 км и успешно порази целта си на полигона “Макат” в Казахстан. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.