Пентагонът изброи основните предимства на руската армия

Пентагонът изброи основните предимства на руската армия
Русия и Китай вече са наваксали военното превъзходство на САЩ в сфери като радиоелектронната борба, кибервъзможностите, борбата със спътници, противокорабните крилати и балистични ракети.

Това заяви председателят на Комитета на началник щабовете на американските въоръжени сили генерал Джоузеф Дънфорд.

“За последните 10-15 г. нашето превъзходство в обичайното въоръжение се разми, то вече не е така убедително, както беше преди години”, каза американският генерал, цитиран от ТАСС.

Според него Русия и Китай внимателно са проучвали всички операции, провеждани от Пентагона още от началото на войната в Персийския залив през 1990 г. и са вложили средства в разработването на перспективни оръжия, за да се противопоставят на превъзходството на САЩ.

Джоузеф Дънфорд е убеден, че Русия няма желание да започва война със САЩ или НАТО. 

Неотдавна началникът на Генщаба на Русия генерал-полковник Валерий Герасимов заяви, че в Русия е създадена неядрена система за стратегическо сдържане.

Тя е разработена на базата на оперативно-тактическия комплекс “Искандер М”, както и крилати ракети “Калибър” и Х-101, припомня “Российская газета“.

Разработването на това високоточно оръжие и свръхзвуковите ракети “ще позволи основната част от задачите по стратегическото сдържане да се прехвърлят от ядрената в неядрената сфера”, допълни Герасимов. / rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.