Николай Цонев: Българската армия е в плачевно състояние и има ограничени способности за защита на границите ни +ВИДЕО

Николай Цонев: Българската армия е в плачевно състояние и има ограничени способности за защита на границите ни +ВИДЕО


През изминалата седмица дебатите „За“ и „Против“ наборната служба продължиха. В студиото на КОД 11-13 темата коментират бившият военен министър и настоящ лидер на ПП „Нова Алтернатива“, Николай Цонев и студентът Адриан Петков.

Николай Цонев изрази мнение, че съществуват две основни схващания за българската наборна служба. Първото е, че там младежите си губят времето и изостават с образованието си и второто е, че в казармата младежите стават „истински мъже“ и придобиват умения и навици.
„Казармата не трябва да се разглежда като възпитателна институция. Просто, който си няма навици и там няма да ги придобие. Ние като член на НАТО имаме определини задължения към Алианса. Факт е обаче, че нашата армия е в плачевно състояние, има ограничени способности за защита на българските граници. В момента имаме професионална армия, но тя не е достатъчна. Служенето в армията е дълг и всички младеж, които навърши 18 години трябва да имат желание да са изпълни своя дълг“, коментира Цонев.


Loading...

Студентът Адриан Петков, който само е слушал какво е наборна служба се съгласи с бившия военен министър.
„Нямам потребността някой да ме учи как да бъда „мъж“, но реалността се променя и при случай на евентуална война, населението трябва да бъде подготвено. Ние трябва да бъдем подготвени за една такава ситуация. Това не означава обаче, че наборната служба трябва да се върне в същия си вид“, заяви студентът.
Цялата дискусия може да видите във видеото.

Източник: bitelevision.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.