“Калашников” прави нов безшумен автомат за спецчастите

"Калашников" прави нов безшумен автомат за спецчастите
Държавните изпитания започват още догодина

Държавните изпитания на малогабаритния автомат “Калашников” АМ-17, показан на форума “Армия 2017”, и неговия безшумен вариант АМБ-17 ще започнат през 2018 година, съобщиха от пресслужбата на руския концерн “Ростех”. След това се планира да стартира серийното им производство, а интерес вече са проявили представители на силовите ведомства – Федералната служба за сигурност, Федералната служба за охрана и Росгвардия.

АМ-17 е разработен като леко оръжие за самоотбрана за спецчастите. Пълнителят е изработен от прозрачна пластмаса, което позволява бързо да се разбере колко боеприпаси са останали в него. Автоматът има и заглушител, а дължината му със сгънат приклад е не повече от 59 см. Теглото му пък е под 2,5 кг.

АМБ-17 е снабден със заглушител, който понижава звука на изстрела до нивото на най-добрите безшумни снайперистки комплекси, а по ергономичност и разполагане на органите за управление автоматът съответства на АМ-17. Безшумното оръжие ще замени автомата “Вал”, като ще обезпечи висока точност на стрелбата и запазване на характеристиките при интензивна експлоатация.

“Калашников” е най-големият руски производител на богата гама от високоточно оръжие. Голям сегмент от гражданската продукция на компанията включва ловни оръжия, спортни пушки, машини и инструменти. 51% от акциите в “Калашников” се контролират от “Ростех”, а 49% са в ръцете на частни инвеститори.

Продукцията на “Калашников” се изнася за 27 страни. Концернът присъства на пазара под три марки: “Калашников” за бойното оръжие, “Байкал” – за ловното и гражданското и “Ижмаш” – за спортното. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.