Как ще изглежда новата руска база на Курилските острови?

Как ще изглежда новата руска база на Курилските острови?
Работата по изграждането на голяма военноморска база на руските ВМС на Курилските острови предстои да започне в най-скоро време, съобщи сенаторът Франц Клинцевич.

Дейностите се движат строго по план, като те включват и обновяване на летището паралелно с изграждането на военната база, допълни той.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу през февруари обяви, че до края на 2017 г. на Курилските острови ще бъде разположена дивизия.

Той подчерта, че въпросният военен контингент “няма да е насочен срещу никого и ще е предназначен изключително за защита на територията на Руската федерация”.

По-рано от военното ведомство обявиха, че планират на Курилите да бъде изградена база за подводници и да разположат там брегови ракетни системи “Бастион” и “Бал”.

През последните две години на Курилските острови бяха прехвърлени батальон от танкове Т-80, системи за ПВО “Бук” и съвременни системи за комуникации и радиоелектронна борба.

По информация на Източния военен окръг там ще бъде разположено ново високотехнологично оръжие, включително безпилотни апарати.

На въоръжение във военните формации на острова вече се намират

ракетни системи БМ-21 “Град”,

самоходни артилерийски установки 2С5 “Хиацинт Б” калибър 152 мм,

зенитни системи “Стрела 10”,

зенитни самоходни системи “Шилка”,

танкови оръдия Д-30 калибър 122 мм,

полеви оръдия БС-3 калибър 100 мм,

миномети “Поднос” калибър 82 мм. / rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !