Как ще изглежда модернизираната тежка огнехвъргачка “Солнцепек”?

Как ще изглежда модернизираната тежка огнехвъргачка "Солнцепек"?
Скоро руската армия ще се сдобие с първата партида от модернизираните тежки огнехвъргачни системи ТОС-1A “Солнцепек”.

В близко бъдеще руските войски ще получат първата партида от модернизираните тежки огнехвъргачни системи ТОС-1A “Солнцепек”.

Министерството на отбраната на Руската федерация разказа за новите характеристики на тези машини. Те ще изглеждат различно дори на външен вид.

“В хода на модернизация на ТОС-1А бяха инсталирани съвременни силови установки и динамична защита.

Огнехвъргачката получи нова пускова установка, а транспортно-товарната машина на комплекса беше оборудвана със съвременен манипулатор”, отбелязаха от ведомството.

В завода за транспортно машиностроене в Омск, който е част от групата УВЗ в държавната корпорация “Ростех” и който модернизира “Солнцепек”, подчертаха, че усъвършенстваният ТОС-1A ще се превърне в съвременна тежка огнехвъргачна система, която няма аналог в света.

Също така компанията съобщи, че първата партида на модернизирания ТОС-1A ще бъде изпратена на клиентите преди края на месеца.

Проектирана на базата на танка T-72, “Солнцепек” е предназначена да унищожава леко бронирани и моторни превозни средства, съоръжения и сгради.

ТОС е много ефективна за унищожаване на жива вражеска сила, намираща се в открити пространства и укрепления. / rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.