Как чужденец може да си купи автомат „Калашников“?

Как чужденец може да си купи автомат "Калашников"?
За руснаците не е лесно да се докопат до оръжие за лична употреба – в крайна сметка това не е Америка.

Единствените налични оръжия за продажба (след получаване на лиценз) са спортни или ловни. Концернът „Калашников“ произвежда такива оръжия и отвори онлайн магазин: дори чужденец може да си купи пушка, въпреки че първо трябва да преминеш през куп бюрокрация!

Нов онлайн магазин

На международната изложба „Arms & Hunting-2017“ концернът „Калашников“ промотира нов онлайн магазин за продажба на цивилни оръжия: широка гама ловни пушки, пневматични, халосни огнестрелни оръжия и други.

Как да си купите?

За да поръча оръжие, купувачът трябва да посети официалната страница – kalashnikov.com. Не е възможно да поръчате оръжие на английската версия на сайта, така че изберете руската (между другото, също не е възможно да купите оръжие и да ви го изпратят в чужбина по пощата).

Избягвайте разделът „Интернет-магазин“, тъй като предлага на клиентите само пневматични оръжия и реплики, както и маркови дрехи и сувенири.

За истинско оръжие кликнете върху раздела „Продукция“ и преди да преместите мишката кликнете върху „Гражданское стрелковое оружие“ (цивилно огнестрелно оръжие). Тук ще намерите полуавтоматични пушки „Сайга“, ловни карабини със снайпер „Тигър“, пушки „Собол“ и много други оръжия за лов, спорт и тренировки.

Купувачът може да види подробна информация за оръжието, включително спецификации, снимки и цени.

След като сте избрали оръжието си, кликнете върху „заказать“ (поръчай). Попълнете формуляра: име, адрес и т.н. (скучни неща) и препратка към вашия лиценз (задължителен), който ви позволява да закупите цивилно оръжие. Ако всичко е наред, в определен момент оръжието ви ще бъде доставено в магазин на „Калашников“, откъдето ще може да си го вземете.

Не забравяйте да си носите паспорта и лиценза.

Кой може да пазарува в сайта?

Ако сте чужденец, купуването на цивилно оръжие в Русия не е лесно. Трябва да подадете молба до Министерството на вътрешните работи или по-точно до Генералната администрация за защита на обществения ред и взаимодействието с изпълнителните органи на териториите, съставляващи Руската федерация.

Лиценз може да бъде издадена само по молба на дипломатическото представителство на страната на купувача. Освен това оръжието трябва да бъде изнесено от страната в рамките на 10 дни след извършването на покупката. / rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *