КЗК отхвърли искането на “Украинмаш” да спре процедурата на Министерството на отбраната за МиГ-29

КЗК отхвърли искането на "Украинмаш" да спре процедурата на Министерството на отбраната за МиГ-29

“Украинмаш”
С Определение № 1521 от 29.12.2017 г. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли искането на „Украинмаш“
за спиране на Решение № 129/06.12.2017 г. на министъра на отбраната за откриване на процедура за сключване на рамково споразумение чрез договаряне без публикуване на обявление за поръчката, с предмет: „Интегрирана логистична поддръжка на самолети МиГ-29 – рамково споразумение“.
КЗК посочва, че украинската фирма може да обжалва решението пред тричленен състав на Върховния административен съд в 3-дневен срок от съобщаването му на страните.

Министерството на отбраната обяви поръчка за над 80 милиона лева за нещо като абонаментно обслужване на 15-те МиГ 29 за следващите 4 години в Русия. Докато чакаше произнасянето на КЗК обаче, в края на 2017-та година, правителството преразпредели 53,4 млн. лв. от тях за проекти за поддръжка на военните летища и ремонти на сгради на военните училища.

Военният министър Красимир Каракачанов определи обжалването на процедурата за саботаж и дори заговори за промяна в Закона за обществените поръчки, която да ограничи възможността фирми без правен интерес да обжалват сделки за националната сигурност.
Източник segabg.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.