КЗК отхвърли искането на „Украинмаш“ да спре процедурата на Министерството на отбраната за МиГ-29

КЗК отхвърли искането на "Украинмаш" да спре процедурата на Министерството на отбраната за МиГ-29

„Украинмаш“
С Определение № 1521 от 29.12.2017 г. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли искането на „Украинмаш“
за спиране на Решение № 129/06.12.2017 г. на министъра на отбраната за откриване на процедура за сключване на рамково споразумение чрез договаряне без публикуване на обявление за поръчката, с предмет: „Интегрирана логистична поддръжка на самолети МиГ-29 – рамково споразумение“.
КЗК посочва, че украинската фирма може да обжалва решението пред тричленен състав на Върховния административен съд в 3-дневен срок от съобщаването му на страните.

Министерството на отбраната обяви поръчка за над 80 милиона лева за нещо като абонаментно обслужване на 15-те МиГ 29 за следващите 4 години в Русия. Докато чакаше произнасянето на КЗК обаче, в края на 2017-та година, правителството преразпредели 53,4 млн. лв. от тях за проекти за поддръжка на военните летища и ремонти на сгради на военните училища.

Военният министър Красимир Каракачанов определи обжалването на процедурата за саботаж и дори заговори за промяна в Закона за обществените поръчки, която да ограничи възможността фирми без правен интерес да обжалват сделки за националната сигурност.
Източник segabg.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *