За първи път руски многоцелеви бронетранспортьори стъпиха на о. Голомяний в Арктика

За първи път руски многоцелеви бронетранспортьори стъпиха на о. Голомяний в Арктика
Арктическата моторизирана бригада на Русия с четири многоцелеви бронетранспортьора МТ-ЛБВ проведе редови действия на непозната територия в Арктика.

Арктическите моторизирани огнестрелни оръдия на Северния флот за първи път в съвременната руска история стъпиха на остров Голомяний на архипелага Северна земя, съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация на страницата си във Facebook.

С подкрепата на противоподводния кораб “Североморск” моторизираната пехота щурмува плажната ивица и след подготовка на целевото поле изпълни стрелба с картечници, минохвъргачки и гранатомети, като симулира унищожаването на условни диверсанти.

По време на шестата арктическа кампания бяха извършени и нападения и отбранителни редови действия на най-северната точка на евразийския континент – нос Челюскин и по брега на остров Котелни,намиращ се на архипелага на Новосибирските острови. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.