Гореща точка! Си Цзинпин призова армията да бъде готова за война

Гореща точка! Си Цзинпин призова армията да бъде готова за война


Си Цзинпин призова армията да бъде готова за война
Китайският президент Си Цзинпин призова военните да бъдат готови за война и да не се страхуват от смъртта при защита на държавата, предава БГНЕС.

Призивът на държавния глава към най-голямата бойна сила в света, части от който бяха разкрити едва късно в четвъртък, дойде по време на онова, което държавните медии характеризираха като рядко обръщение на китайския лидер до всички военни в страната.

Си Цзинпин стана най-могъщият лидер на Китай през последните десетилетия по време на конгреса на Комунистическата партия през октомври, а реториката от тази седмица и изображения на струпани на едно място войници и танкове изглеждат създадени, за да подкрепят новия му образ на силен лидер.

Китайският военен персонал „не трябва да се страхува от трудности или смърт“, каза президентът пред хиляди военни по време на посещение за инспекция в сряда в армейско командване в северната провинция Хъбей, предаде агенция Синхуа. Президентът призова също така военните, едно временно изостанала военна сила, чиято бърза модернизация през последните години породи тревога в Азия и Вашингтон, да продължат да се развиват. Той призова армията да засили научните изследвания в областта на високотехнологичните военни средства и да се ангажира с „истинско бойно обучение“, съобщи Синхуа.

„Създайте елитна и мощна сила, която винаги е готова за битката, способна да се бори и със сигурност да спечели, за да изпълни задачите, дадени от партията и хората в новата ера“, цитиран е държавният глава. Като началник на Централната военна комисия на Комунистическата партия, Си Цзинпин е главнокомандващ въоръжените сили на Китай, чийто личен състав наброява повече от две милиона. Синхуа определи обръщението на президента към войската „като първия път, когато комисията провежда мобилизационна среща за всички въоръжени сили“.

Според други медии хиляди войници в други поделения из страната са се събрали, за да чуят речта. След встъпването си в длъжност през 2012 г. Си Цзинпин работи за увеличаване военната мощ на Китай, включително призивите му през октомври за създаване на китайска армия „от световна класа“ до 2050 г.
Източник: segabg.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *