Гореща точка: Министерството на външните работи на България направи важно изявление

Гореща точка: Министерството на външните работи на България направи важно изявление


Спешно сподели на стената си ! Министерството на външните работи на България: Вижте къде не трябва да пътувате, ако имате полет до там отменете го незабавно, ако сте там вижте телефоните на който могат да Ви помогнат !
Публикувано във факти.бг: Армията започна офанзива срещу наркотрафикантите

Министерството на външните работи на Република България и посолството ни в Бразилия предупреждават сънародниците ни, които възнамеряват да пътуват до Рио де Жанейро, да се въздържат от посещение на града до нормализиране на обстановката. Онези, които се намират в града, да се въздържат от визита на Леблон, Ипанема и Копакабана, както и на райони, в които в момента текат сблъсъци между организирани наркобанди и силите на реда.

В края на миналата седмица кризата със сигурността в града се изостри неимоверно. Ожесточени престрелки между организираните банди и полицията се водят в най-голямата фавела на Рио – Росиня. Тя е в непосредствена близост до най-посещаваните от туристи райони в южната част на града – Леблон, Ипанема и Копакабана. Междувременно войната между наркоклановете се разпространи и в другите осем големи фавели на града.

Въпреки че на 28 юли армията излезе на улиците на Рио, за да подпомогне полицията в борбата с организираната престъпност, силите на реда не са в състояние към момента да овладеят ситуацията.

Посолства и консулства в Бразилия започнаха да предупреждават своите граждани за ограничаване на пътуванията до Рио де Жанейро заради нарковойната.

Българските граждани в Рио де Жанейро, които имат нужда от помощ във връзка със ситуацията, могат да се свържат с посолството ни в Бразилия на телефон +55 61 32236193, както и на дежурния телефон в извънработно време +55 61 86023360.
Бразилия
Източник: fakti.bg

Ние от wars.bg Ви приканваме да споделите това съобщение, важно е да достигне до всеки !

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !