Гледна Точка!Иван Гарелов : Самолети Скоро няма да има !

Гледна Точка!Иван Гарелов : Самолети Скоро няма да има !


Иван Гарелов: Защо Борисов компрометира Радев +ВИДЕО !
Журналистът смята, че светът не е на прага на ядрена война
За новия световен ред, за ерата на Тръмп, който раздава присъди на ръба на поредната ядрена криза, защо изборите в Германия са важни за света, в който ще живеем, за престрелките между президент и премиер в България – в „Събуди се” гостува журналистът Иван Гарелов.

Изборите в Германия
„Прогнозирах, че Ангела Меркел ще бъде преизбрана. Ние я преценяваме от наша гледна точка, а германците – от различна. Разликата между двете позиции е, че ние смятаме, че е виновна, че отприщи бежанската вълна. Германците обаче имат дълбок комплекс от Втората световна война – те не могат да си позволят за тях да се говори като за нация, която се отнася зле към бежанците. Затова за тях Меркел е политик, който измива лицето им пред света”, на мнение е Гарелов.

„Европа в момента се намира на кръстопът след идването на Тръмп и след Brexit. Изведнъж спря да бъде красивия образ, към който всеки се стремят. Оказа се неподготвена за такива изпитания и се разколеба в действията си. В една такава ситуация се смяташе, че всички досегашни лидери трябва да си отидат. Личи си отсега, че се създава един нов тандем – Макрон-Меркел, които могат да поведат ЕС напред. В този смисъл не би трябвало да се изненадаме, че тя ще бъде преизбрана, а по-скоро обратното”, коментира още журналистът.
На ръба ли сме на ядрена война?

3 ВМРО

„Толкова сме близо до световна ядрена война, колкото през 60-те години по време на Карибската криза. Разликата е в това, че тогава реално са се готвили за такава и не говореха толкова много. Сега повече са заканите, независимо че се правят ядрени опити. Смятам, че до ядрена война няма да се стигне. От тази ескалация на напрежението ще спечелят и Тръмп, и Северна Корея”, заяви Иван Гарелов.

Той не изключи да се постигне мирно споразумение и към КНДР да отидат големи помощи, за да си стъпи на краката.
Подчинена ли е България на руските и американските интереси?
„Царе сме на това да нямаме синхронизирана външна политика и институциите да си пречат взаимно, водейки война едра срещу друга, което ни злепоставя в световен план”, коментира Гарелов, визирайки конфликта между премиера и президента.
Конфликтът между Бойко Борисов и Румен Радев
„Бойко Борисов се подготвя да бъде следващият президент и отсега се работи върху свалянето на част от репутацията на Радев, за да може той да се яви на изборите, когато му дойде времето, с някакъв аванс”, на мнение е Иван Гарелов.

Източник: nova.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

Ангел ДжамбазкиНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.