България продава оръжие на терористите! Пентагонът укрива документите за това !

България продава оръжие!

Пентагонът укрива документите за оръжейните сделки на България ! ВИЖ ВСИЧКО ТУК !

Огромният оръжеен скандал, свързан с доставката на оръжие на джихадистите от Ал Кайда и Ан Нусра в Сирия и Ирак от държави в Източна и Централна Европа /начело с България/ се разраства и влезе във всички основни световни медии.
Двете разследващи престъплението международни мониторингови групи – Balkan Investigative Reporting Network – BIRN, и Organized Crime and Corruption Reporting Project – OCCRP, извадиха доказателства, че Пентагонът не само участва в доставките на оръжие за 2,2 милиарда долара чрез сенчести схеми и частни дилъри, свързани със сенчести структури и организираната престъпност за американските партньори в Сирия, но и манипулира документите, в това число сертификатите за крайния получател, за да укрие участието на САЩ в това престъпление.

Двете структури OCCRP и BIRN, публикуваха военни файлове, които разкриват как Пентагонът ръководи масивен трафик на оръжие от Балканите и Кавказ, свършващ в Сирия и Ирак.
Програмата е част от американския план за обучение, логистика и въоръжение на така наречените Сирийски демократични сили – SDF, които действат предимно в изтока на Сирия. Доставките са от години. Операцията беше атакувана и от официални лица на Германия, след като стана ясно, че оръжие минава и през базите на САЩ в Германия – Рамщайн, по пътя към Сирия.

От септември 2015 г. на сирийските метежници са били доставени оръжие и муниции за над 700 милиона долара. Доставките продължават и в момента.
Пентагонът е предназначил 584 млн. долара за тази сирийска операция за периода 2017-2018 г. и е предвидил други 900 милиона долара за покупките на по-старо съветско оръжие и муниции до 2022 г. Общо става дума за над 2,2 милиарда долара за оръжие за джихадистите или “опозицията” в Сирия за следващите години.
Оръжията се доставят през широка логистична мрежа и цяла армия от оръжейни доставчици – корабни компании, карго, въздушни фирми, балкански летища и пристанища и т.н.
Доставките вървят по два основни капитала.България продава оръжие на терористите! Пентагонът укрива документите за това !

Единият се осъществява от американското командване за специални операции SOCOM, вторият от оръжейно депо в Ню Джърси – Picatinny Arsenal.
Програмата на Пентагона е единствената американска оръжейна кампания в Сирия от юли 2017 г. след като Доналд Тръмп закри финансираната от ЦРУ операция Syacamora, за въоръжаване на джихадистите, воюващи срещу правителството на Башар Асад.
Заради това трябва да се очаква, че и след разгрома на Ислямска държава ще се разгори нов голям военен конфликт в Сирия.
Още през 2014 г. Пентагонът започна програма за обучение и въоръжение за 500 милиарда долара на сирийските метежници с модерно американско оръжие. Но само 9 месеца по-късно програмата се провали. Пентагонът се нуждаеше от нов план, започвайки от септември 2015 г. фокусът беше изместен към въоръжаване на джихадистите на бойното поле с оръжие и муниции от Източна Европа.

Първите доставки на Пентагона за 50 тона муниции пристигнаха през октомври 2015 г. само месец след промяната на политиката. Мунициите бяха доставени на формираните тогава т.нар. сирийски демократични сили, ръководени от кюрдска структура, която е основен съюзник на Пентагона в Сирия. Последваха стотици нови доставки.
С нова промяна на тактиката от май 2017 г. Пентагонът започна да доставя оръжие и муниции за 240 млн. долара от България, Босна и Херцеговина, Чехия, Казахстан, Сърбия, Полша и Румъния.
Между декември 2015 г. и септември 2016 г. SOCOM чартира четири кораба от румънски и български пристанища по Черно море, натоварени с 6300 тона муниции за военните бази в Турция и Йордания, които са основни логистични бази за снабдяване на джихадистите в Сирия.България продава оръжие на терористите! Пентагонът укрива документите за това !

Пентагонът ангажира и карго полет с въздушната линия Silk Way на Азербайджан за Турция и Кувейт, които са други оръжейни хабове за джихадистите в Сирия и Ирак.
Пентагонът е поискал допълнителни 322,5 млн. долара за финансовата година, която завършва през октомври 2017 г. и още 261,9 млн. долара за следващите 12 месеца през 2018 г. за покупката на муниции и оръжие за метежниците в Сирия.
Това са десетки хиляди автомати АК-47, РПГ-та, и стотици милиони муниции.
SOCOM не е единственото звено на Пентагона, което купува оръжие и муниции за Сирия. Споменатата фирма Picatinny Arsenal, военна база в щата Ню Джърси, с помощта на филиал в Rock Island – също Ню Джърси, е важна част от снабдителната мрежа. Тя е закупила оръжие и муниции за 480 млн. долара от Афганистан, България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Румъния, Чехия, Украйна, Грузия, Полша и Сърбия.
Фирмата признава за доставки за Ирак и на източноевропейско оръжие за Афганистан и Ирак, но премълчава своята роля в сирийския конфликт.

BIRN и OCCRP са разкрили седем контракта за 71 милиона долара, подписани през септември 2016 г. и обозначени с вътрешен код на Пентагона – V7, за сирийския конфликт. Репортерите са направили копия на тези документи преди да бъдат манипулирани от Пентагона, който отказва отговор.
Но вече е късно, защото освен тези 71 млн. долара други 408 милиона долара са били предназначени за покупки на оръжие от Източна Европа от България, Румъния, Сърбия, Грузия и Украйна.
Доставките за Сирия ще се увеличат през следващите години, тъй като Picatinny са предназначени над 950 милиона долара за бъдещи покупки на бивше съветско оръжие до 2022 г.

Според някои данни Picatinny е източник на ръководена от ЦРУ програма за оръжие за джихадистите в Сирия. Става дума за операцията Timber Sycamora, която започна през 2013 г. при президента Обама и спряна през юли 2017 г. от президента Тръмп. Докумнетите показват, че Picatinny е купила оръжие за Camp Stanly в Тексас, който, според данни от 2015 г. е оръжейно депо на ЦРУ за въоръжаване на терористични групи в Афганистан и Никарагуа.
Сред оръжейните производители от Централна и Източна Европа са Крусик – Сърбия, и ВМЗ – България.
Функционирането на канала за Сирия зависи от засекретяването на крайната дестинация. Валиден сертификат, гарантиращ крайната дестинация на оръжието е стандартно изискване на оръжейната търговия , но в сертификатите, издавани от SOCOM не се споменава нито една държава в Близкия Изток, а SOCOM се показва като краен получател, въпреки че тази американска структура не използва източноевропейско оръжие. Но като член на организацията за сигурност и сътрудничество в Европа САЩ са поели задължение да предотвратят оръжеен трафик в това число и изискването на държавата краен получател.

Източник: strogosekretno.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !