Бившият шеф на разузнаването Кирчо Кирове осъден на 15 г. затвор

Бившият шеф на разузнаването е осъден на 15 г. затвор

Кирчо Киров
Това е втората му тежка присъда
Бившият директор на Националната разузнавателна служба – генерал Кирчо Киров, е осъден на 15 г. затвор и конфискация на половината от имуществото му, съобщи прокуратурата.

Това е втората му тежка присъда – първата от 10 г. затвор е по идентично обвинение и още не е влязла в сила.

Обвинителният акт беше внесен в Софийския военен съд през пролетта на 2017 г. Бившият директор на НРС беше обвинен, че от 2007 г. до 2011 г. в съучастие със свой подчинен е присвоил от бюджета на службата евро и щатски долари в особено големи размери на стойност 5,1 млн. лв.

На съучастника на Киров – Димитър Лидарев – полковник от резерва и бивш служител на НРС, Софийскит военен съд наложи три години затвор условно. По разпореждане на директора си Кирчо Киров Лидарев е изготвял фалшивите документи за теглене и отчитане на сумите и е получавал парите от касата на службата,твърди прокуратурата.

Прокурори от Военно-окръжната прокуратура в София ще дадат брифинг във връзка с присъдата.
Източник: segabg.com

 

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.